Overzicht cursusaanbod

Cursus Onderhoud Level 1 Conditiebewaking voor operators

Als operator ken je jouw machine als geen ander. Elke verandering in geluid, trilling geur valt je op. Deze verandering is niet- machine eigen en kan een komende storing aankondigen. Doordraaien kan leiden tot ongelukken, productieverlies, gevolgschade en overuren.

Klik hier voor meer informatie

Proactief onderhoud in de praktijk

In deze cursus leer je op een andere manier kijken naar je werkzaamheden. Je leert de context waarin de machine zich bevindt kennen. Zo weet jij welke in- en externe factoren  invloed hebben op de conditie van de machine. Hierdoor ben je straks niet meer alleen bezig met het voorkomen van storingen maar ga je op onderzoek uit waardoor steeds diezelfde storing terugkomt. Je leert deze storing op verschillende manieren uit te sluiten door de juiste modificaties toe te passen. Zo word je werk uitdagender en ga opzoek naar nieuwe manieren om storingen te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie

Cursus Trillingsanalyse

Is trillingsanalyse zo ingewikkeld? Of wordt er ingewikkeld gedaan? De cursus Trillingsanalyse is een praktische cursus waarin je leert machinefouten uit trillingen te herleiden.

Na deze leergang kan je zelf machinefouten opsporen en werken met de Analyser. Je bent in staat een meetroute op te zetten en de benodigde data te verzamelen. Daarbij heb je geleerd om diverse spectra te beoordelen op haar praktisch nut en verschillende potentiële storingen op te sporen. Zo kan je denken aan resonantie, lagerschade smeerproblemen, uitlijnfouten, speling en meer. Je kan straks uit de verschillende pieken in het spectrum de bron herleiden.

Klik hier voor meer informatie
Video van MTD

Ervaren praktijkdocenten

Breid je kennis uit met onze vakdocenten

Breid je kennis uit met onze vakdocenten. Er is geen betere manier om het vak te leren dan van vakdocenten. Onze cursussen worden daarom alleen gegeven door docenten uit de praktijk.

Lesgeven, doen we al meer dan 10 jaar!

MTD-Praktijkcursussen viert dit jaar dat wij al 10 jaar lesgeven. Trots zijn wij!
Ons motto is, als je doet wat je leuk vindt, voelt het alsof je geen dag hoeft te werken!

Vaste klanten