Cursus Proactief onderhoud in de praktijk

Cursus Proactief onderhoud in de praktijk

In de wereld van technisch onderhoud ligt de focus op het voorkomen van storingen. Met deze cursus wordt de focus verlegd van storingen voorkomen naar definitief uitsluiten.

(Online) Cursus Proactief onderhoud in de praktijk

Proactief onderhoud in de praktijk
De uitstroom van gekwalificeerde vakmensen uit de werktuigbouw hoeft geen verlies te zijn veel ervaring is gebundeld in de vier daagse (of acht dagdelen) cursus Proactief Onderhoud in de praktijk.

De cursus ‘Pro Actief Onderhoud is een bijzondere cursus. Dit komt omdat deze leergang, anders dan in het gangbare onderwijs, niet van theorie naar de praktijk gaat maar omgekeerd, van praktijk naar theorie. Deze cursus neemt je mee in de wereld van de praktijkervaring waardoor we niet meer alleen bezig zijn met het voorkomen van storingen. Beter is het om storingen uit te sluiten door modificatie. Met het definitief uitsluiten van storingen wordt je creativiteit uitgedaagd waar jijzelf en het bedrijf flink voordeel mee doet.

Je leert op een andere manier kijken naar je dagelijkse werkzaamheden. Je leert de context van in- en externe factoren die van invloed zijn op het equipment. Met dit in acht nemend leer je hierbij effectieve modificaties toepassen om storingen definitief uit te sluiten. De praktijk is hierbij de belangrijkste leidraad. Het komt namelijk nog te vaak voor dat in theorie de machine werkt maar dat in de praktijk dit toch niet het geval blijkt te zijn. In deze cursus leren we je hoe dit kan en wat je er aan kan doen.

Doel
Na de leergang is de cursist in staat om de context van in- externe invloeden te zien en te beoordelen. Hierbij effectieve modificaties toe te passen. De cursist is in staat om storingen te voorspellen en definitief uit te sluiten.

Minimale deelname
Voor het online volgen van de lessen is een minimale deelneming van zes personen vereist.

Lesmateriaal
Je krijg het lesmateriaal op locatie of bij je thuisgestuurd.
Het lesmateriaal bestaat uit:

  • Lesboek
  • Notitieboek + pen
  • USB-stick met interessante artikelen voor naslag werk
    (Het lesmateriaal zit bij de kosten inbegrepen)

Praktijkdag (online cursus)
Standaard houden wij bij de online lessen één praktijk dag om de oefeningen in de praktijk uit te voeren. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden de praktijkdagen gespreid gegeven hiervoor worden de laatste ontwikkelen omtrent Covid-19 nauw in de gaten te houden.

Kosten
Vraag een vrijblijvende offerte op.

Inschrijven
Video van MTD

Ervaringen van onze cursisten

Frank Gerrits, directeur onderhoud metro Bankok: “De cursus werd erg toegespitst op onze situatie, we staken er  zoveel van op dat we ons pakket dienstverlening hebben kunnen uitbreiden. We functioneren nu op een hoger niveau.”

Waterschap Hunze en Aa’s: “Leerzame cursus met veel passie en ervaring.”

Waterschap Rijn en IJssel: “Deze cursus maakt je bewust dat menig storing is te voorkomen.”

Eugene Klooster, inspecteur Staatstoezicht op de mijnen: Geweldig, wat een hoop kennis in dit boek. Ik had dit boek met deze kennis graag gehad toen ik mijn opleiding tot scheepswtk doorliep! Wat is er toch veel te weten!!

 

Vaste klanten