Filosofie MTD

Mobiel Technische Dienst

Vanuit jarenlange praktijkervaring in het bouwen en sleutelen aan equipment start in 1986 MTD als een onderneming met als doel bedrijven van reparatie- naar preventief niveau te tillen. Sinds 1995 wordt dit doel aangevuld met conditie-bewaking middels trillingsanalyse.

Filosofie

In de wereld van het werktuigbouwkundig onderhoud is MTD een niet alledaagse speler. Dat komt omdat we in onze praktijk een stelling van Albert Einstein hanteren. Deze stelling luidt dat we geen probleem kunnen oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Toch herhalen storingen zich steeds. Het moderne technische onderhoud houdt zich bezig met het voorkomen van storingen. Maar voorkomen van storingen is gericht op het behoud van de bestaande toestand. Logisch natuurlijk omdat elke storing ook een verdienmodel is.
Rondom storingen is een hele industrietak ontstaan, de MRO markt (Maintenance Repair en Overhaul).Naast reparatie en revisie van equipment is er ook bewaking middels sensoren, software en virtual reality apparatuur. Modules als Internet of thinks en 4.0 worden ontwikkeld en allerlei voorkeuren buitelen over elkaar heen. ‘Honderd procent voorspelbaarheid van storingen’ wordt zelfs geclaimd. Stoeiend met de boven genoemde stelling is het voorkomen van storingen op een ander niveau, modificatie van een storing. Door modificatie wordt een storing niet voorkomen. De storing wordt uitgesloten. Definitief. Je hoeft zelfs niet te wachten totdat een storing zich voordoet, Ze worden met voldoende inzicht ook voorspelbaar.
De achttien miljard euro per jaar die eindverbruikers In Nederland besteden aan onderhoud wordt met onze filosofie goedkoper en vooral duurzamer.
Dit is onze kracht van troubleshooting en van conditiemetingen.

Projecten

Zie hier de projecten waar MTD aan gewerkt heeft.

Ontwikkelen

De nieuwste publicaties en ontwikkelingen vind je hier.

Publicaties

Vaste klanten