Troubleshooting - projecten

Troubleshooting

Veel diverse vraagstukken zijn we de afgelopen jaren tegengekomen. Op deze pagina delen we verschillende projecten waar we aan gewerkt hebben. Mocht je nu ook tegen een bijzonder vraagstuk aanlopen dan denken wij graag mee en wie weet hebben wij een oplossing.

Onbegrijpelijke uitval van machines en storingen die zich steeds herhalen?

Voor dit soort vraagstukken kunt u van ons onpartijdige, en vertrouwelijke hulp verwachten. Dat komt omdat we vinden dat trillingsanalyse ten dienst hoort te staan en het technische onderhoud op een hoger plan dient te brengen tegen lagere kosten.  Wij bijten ons graag vast in complexe vraagstukken en rusten niet voor dat we een oplossing hebben gevonden voor uw probleem. Dat is waar wij voor staan en daarvoor kunt u bij ons terecht.

Troubleshooting - projecten

Traagdraaiende lagers

De brug is in 38 seconden open. Voor de lagers is dat ¼ omwenteling of 2,53 minuten voor één rondje van elk lager. Normaal is daar geen lagerschade uit te halen

Traagdraaiende lagers

Cavitatie

Cavitatie klinkt als knikkers in een pomp. Het ontstaat als de pomp harder zuigt dan dat de vloeistof kan toestromen. Dan vormen zich dampbelletjes die imploderen bij de overgang van zuigen naar persen

Cavitatie

Resonantie door aanstoting

V-snaarresonantie kan hoge amplitudes veroorzaken als de eigen frequentie van de riem dichtbij of gelijkloopt met het motortoerental of met het aangedreven toerental.

Resonantie door aanstoting

Frequentieregelaars

Met een stroboscoop is een onregelmatige omtreksnelheid vastgesteld aan de elektromotor-uitgang. Dit veroorzaakt een wisselend koppel en versnelde slijtage aan seals.

Frequentieregelaars - kopie

Hoekuitlijnfout

Deze ventilator heeft een hoekuitlijnfout. De amplitude van 40 Hz is van de draaifrequentie. Het verticale- en axiale spectrum, zijn over elkaar gelegd,

Hoekuitlijnfout

Magnetische onbalans

Tussen de rotor en de stator van een elektromotor bevindt zich een luchtspleet waarin het magnetisch draaiveld de energie-overdracht verzorgd van de stator naar de rotor.

Magnetisch onbalans

Vaste klanten